Har du styr på dit tag og dine sternbrædder?

trykimprægneret sternbrædder

Når vi taler om taget på dit hus, findes der et hav af udtryk, som kan være svære at forstå for os helt almindelige mennesker. Stern og sternbrædder er nogle disse ord. Sternbrædder er dem, der sidder på enderne af tagspærene. Deres formål er at beskytte tagkonstruktionen mod vand og det danske vejr. Det danske vejr er nu ikke altid til at regne med, og af samme grund kan sternbrædder blive slidt med årene. Nogle vil mene, at sternbrædder er det samme som vindskeder. Der er dog en forskel på sternbrædder og vindskeder i forhold til, hvordan de skal monteres, men helt grundlæggende har de samme funktion. Bor du i hus, bør du sørge for at have styr på dine sternbrædder. De skal nemlig udskiftes med jævne mellemrum. Hvorfor de skal det, vil vi gennemgå i dette indlæg.

Derfor skal du holde øje med dine sternbrædder

Når det danske vejr viser sit sande jeg, kan du ikke undgå, at det går ud over dit tag. Dine sternbrædder vil med tiden komme ud for slitage, og det er vigtigt at skifte dem ud, hvis de er ved at gå i forrådnelse. Du kan se på dem, om de er ved at gå i forrådnelse, hvis de ser ud til at være ved at blive mørke i udseendet. Det vil se uæstetisk ud for facaden i længden, og derudover vil forrådnelsen også sprede sig. Hvis du er i tvivl, om dine sternbrædder er ved at gå i forrådnelse, kan du ofte se det ved forskellige kendetegn. Et kendetegn for forrådnelse er for eksempel, at de begynder at smuldre en smule, når du banker på dem.

Nu tænker du sikkert: “Det løser jeg bare med en klat maling.” Men en klat maling kan faktisk bare gøre problemet værre. Vælger du at male dine sternbrædder, når de begynder at gå i forrådnelse, pakker du skaden ind og giver den masser af varme. Denne varme kan forrådnelsen godt kan lide. På denne måde vil skaden sprede sig endnu hurtigere og kan også gå ud over de omkringliggende trædele.

Sørg derfor for at skifte dine sternbrædder i god tid, inden skaden spreder sig for meget.

Trykimprægneret sternbrædder hos Lavpristræ

Hos Lavpristræ kan du købe trykimprægneret sternbrædder efter dine specifikke mål. Køb for eksempel sternbrædder 25×150 eller sternbrædder 25×200. Når du køber dem, skal du være opmærksom på, at de kan variere i formerne, alt efter om de er over-, under- eller mellembrædder. Det handler blot om den rækkefølge, hvori de enkelte brædder skal sættes sammen.

At montere sternbrædder kan være lidt af et projekt. Det bør derfor også ses som et større arbejde, der kræver tid. Bor du i hus, er det dog nødvendigt, hvis ikke du vil have et tag, der går i forrådnelse. Disse brædder må derfor ej forglemmes, når huset og taget bygges. Samtidigt skal de vedligeholdes og skiftes ud i årenes løb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *