Sådan fik jeg hjælp til min lejekontrakt

lejekontrakten

Det er ikke nemt at udarbejde en lejekontrakt og i særdeles ikke, når du ved så lidt om jura, som jeg gør!
Situationen er den, at jeg snart skal til at leje min lejlighed ud, og derfor har jeg skulle bruge en kontrakt, som jeg kunne give til min lejer. Det er lovpligtigt, og desuden er der nogle juridiske ting, som skal være på plads inde i selve lejekontrakten.

Da jeg er helt blank, så måtte jeg få hjælp til lejekontrakt online af en kyndig jurist, som kunne udarbejde den for mig. Min søgende startede faktisk på Google, hvor jeg troede at jeg let vil kunne finde frem til en lejekontrakt, som jeg blot kunne kopiere – men så nemt er det ikke, desværre.

Ved min søgen stødte jeg på Glitnr.com, som er en hjemmeside, hvor du kan få juridisk rådgivning online. Det tænkte jeg var en god idé, eftersom jeg ikke kunne overskue at skulle mødes med jurister, eller for den sags skyld være i dialog med dem. Jeg ville bare have en lejekontrakt, bum!

På deres side oprettede jeg derfor en sag vedrørende min situation, hvor jeg beskrev problemstillingen. Efterfølgende var der flere jurister, som tilbød at håndtere sagen. Det er supersmart, fordi så kunne jeg selv vælge den jurist, som jeg tænkte passede bedst til opgaven, også fordi at prisen pr. time var den samme uanset jurist.

En dag efter modtog jeg faktisk en udfærdiget lejekontrakt, som jeg efterfølgende kunne fremsende til min kommende lejer. Som de selv skriver på Glitnr.com: ”Juridisk rådgivning online. Det har aldrig været nemmere”. Det var i hvert fald smertefrit for mit vedkommende. 😊

særlige vilkår i en lejekontrakt

Vigtigt med en kontrakt

Lejekontrakten er vigtig, fordi ellers kan jeg ende i den situation, at min lejer bliver smidt ud, eller at jeg ikke får dækket evt. misligholdelse af lejligheden. I den typiske lejekontrakt vil du finde følgende vigtige forhold angivet:

  • Pris på lejemålet herunder husleje og depositum mv.
  • Hvor stort boligen er i kvm2
  • Hvornår lejeperioden starter
  • Hvad lejeren har ret til at anvende – det kunne eksempelvis være et fællesvaskeri o.lign.
  • Regler for vand, varme samt el og hvordan det afstemmes.
  • Om der er noget inventar som medfølger (vaskemaskine, møbler eller andet)

Det kunne også være at du tilføjer særlige vilkår som fx huslejestigninger, regler for husdyr eller eventuelle forhold ved fraflytning.

Har du ikke en kontrakt på nogle af de mest vigtige forhold, så kan du stå med lort til halsen. Det gælder både lejer såvel som udlejer, eftersom du kan blive snydt begge veje.

HUSK ALTID at få eventuelle mundtlige aftaler på skrift, så du har en juridisk bindende kontrakt.
Derudover skal du selvfølgelig også læse lejekontrakten godt og grundigt igennem, så du er indforstået med, hvilke vilkår og regler der gældende for din situation.

Skal du bruge hjælp til at gennemgå eller udarbejde en lejekontrakt, så kan jeg klart anbefale en af de jurister, som Glitnr har tilknyttet. Det var nemt, hurtigt og billigt i forhold til mange af de andre løsninger, som du finder indenfor juraområdet, der jo ellers kan være exceptionelt dyrt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *