Hvad skal dit kamera kunne?

I dag kan man få kameraer med mange forskellige indstillinger. Du skal endda også beslutte om du vil købe et kompakt kamera eller et spejlreflekskamera. Som begynder kan det derfor være meget forvirrende at finde ud af hvilket kamera man bør købe. Valget afhænger meget af dine behov. I det følgende får du derfor nogle gode råd om hvilke indstillinger, der kan være en god idé at kigge på, når du køber et kamera.  

Kameraets iso indstillinger 

Et kameras iso-indstillinger afgør hvor godt kameraet vil være i dårlige lysforhold. Dette er eksempelvis vigtigt, hvis du vil tage meget aftenbilleder eller indendørsbilleder med begrænset naturligt lys. Kameraer med få iso indstillinger vil ikke kunne tage særlig gode billeder i dårlige lysforhold. Dette er dog kun noget, som du bør kigge på, hvis du forventer ofte at skulle tage billeder i situationer med udfordrende lysforhold. 

Kameraets megapixels

Kameraer er designet med et forskelligt antal megapixels. Antallet af megapixels påvirker billedernes opløsning, dvs. hvor stor en størrelse billedet kan få uden at miste for mange detaljer. Denne indstillinger er derfor vigtigt at se på, hvis du forventer, at du gerne vil kunne printe dine billeder i store størrelser, som eksempelvis plakater. Professionelle fotografer går typisk efter ca. 36 megapixels, men hvis dit behov ikke er så stort, så kan man sagtens nøjes med 20 megapixels. 

Kameraets billedformat

Mange tænker, at kameraets billedformat ikke er så vigtigt, fordi man bare kan beskære billedet. Men hvis du har taget det perfekte billede, så ville det være synd at beskære det. Et fullframe kamera tager billeder i formatet 3:2, men man kan også få kameraer, der tager billeder i formatet 16:9, 4:3 eller endda 1:1. Du bør derfor tænke over om der er et format, der egner sig bedst til dine behov. Hvis du er i tvivl, så prøv at finde et full frame kamera med billedformatet 3:2.