På tur i København

københavn

Jeg er endelig tilbage i København for første gang i 3 år. Jeg har ikke været herovre siden, jeg var på weekendtur med et par venner for 3 år siden. Det lyder måske absurd for nogle, men når jeg til hverdag arbejder i Århus og hele min familie bor i Jylland, så er det sjældent at jeg kommer til hovedstaden.

Det skal siges selvom jeg ikke er her så ofte, elsker jeg København. Stemningen, menneskene og ikke mindst spisestederne. Jeg er herovre med min kæreste denne gang, 2 dages tid, for at komme lidt væk hjemmefra. Den første dag, brugte vi på at få set Indre By, Nyhavn, Tivoli, Kongens Have og en tur på Strøget.

Vores hotel ligger helt centralt tæt ved Tivoli, et ganske udmærket hotel men vi ville meget gerne spise ude, nu når vi endelig er i København. Ingen af os er specielt kendte herovre og slet ikke når det kommer til spisesteder, oven i det er min kone vegetar og at finde en vegetar restaurant i København gjorde ikke missionen nemmere.

På udkig efter et spisested

Vores første indskydelse var, at finde en restaurant nær hovedbanegården, men der var proppet med mennesker der fleste steder. Så vi fortsatte op mod Vesterport i håb om måske at kunne finde en restaurant på Gammel Kongevej. Vi havde hørt en lille fugl synge om at der skulle ligge en hyggelig restaurant ved søerne der hed Cassiopeia, som serverede Ny Nordisk mad. Det endte vi med at vælge, hvilket var et godt valg. Maden smagte lækkert og de havde også vegetarmad på menukortet til min kone, så det kunne ikke være meget bedre. Restauranten lå som sagt lige ud til søerne så der var en helt sublim udsigt over vandet, mens solen gik ned bag bygningerne i området. Det var, alt i alt, en god oplevelse på restaurant Cassiopeia København. Jeg kan varmt anbefale restauranten – der var en hyggelig stemning, god service og hyggelig beliggenhed specielt taget i betragtning af at lokationen er i Indre By. Tag et kig http://restaurant-cassiopeia.dk/, hvis i er interesserede. Vi blev også lige og drak en drink, inden vi gik en aftentur for så at vende tilbage til hotellet. Eller det var planen, men det endte med, at vi røg ind og drak et par lækre cocktails i stedet.

Vi var ret pressede da vi vågnede dagen efter, skulle jeg hilse og sige, og det var svært at komme ud af sengen. Vi skulle først tage toget tilbage om eftermiddagen, så vi skulle lige have nogle timer til at gå. Tømmermænds sulten var begyndt at melde sin ankomst og vi blev enige om, at finde noget mad inden vi skulle med toget.

Jeg kan nu notere mig endnu en succesfuld og god tur til København, og jeg kan mærke der ikke kommer til at gå 3 år igen, før jeg er tilbage. Der er faktisk snak om på min arbejdsplads, at de måske skal åbne butikker i København. Så hvem ved, det kan være det ender med et mere permanent eventyr til hovedstaden næste gang, i stedet for et lille weekendophold.