Gør din mail sikker med krypteret mail

Macbook og arbejdsbord

Data er guld værd i 2020, og det har den danske regering stor viden omkring, hvorfor at GDPR-compliance også er vigtigere end nogensinde før. At sende krypteret mail skal være minimum-standarden for private, såvel som offentlige virksomheder, der ønsker at beskytte personlige informationer og data, når der kommunikeres på internettet. 

Men hvornår skal man som virksomhed tænke over at implementere et program/løsning, der krypterer mails og gør dem sikre? Datatilsynet kræver, at alle virksomheder der sender fortrolige persnoplysninger via internettet, gør dette via krypteret mail, også kaldet sikker mail. 

Og det er sådan, at man ikke bare kan sende krypterede mails via Gmail eller Outlook; det er nemlig ikke en standard funktion, da det kræver speciel software. Det er netop her, hvor at Danastar kommer ind i billedet med deres krypteringsløsning kaldet RMail, som er et krypteringsprogram, der gør din virksomhed GDPR-compliant. 

Sådan fungerer det, når du sender en mail

Når det omhandler kommunikationen på internettet, så er der intet postvæsen, der sikrer, at din mail ikke bliver læst/åbnet af andre end din modtager. Når du sender en mail fra din Gmail eller Outlook, så modtager deres servere denne, hvorefter de sender den videre til modtagers mailprograms server, men under denne rejse, er der intet, som sikrer din afsendte mail. 

Så for at forebygge læk af fortrolige og følsomme personoplysninger, skal du kryptere dine mails for at efterleve persondataforordringen. 

Men hvad er kryptering, og hvordan sikrer det en mail?

Når en mail krypteres, så bliver alle oplysninger i mailen omdannet til en hemmelig kode, som ikke kan tydes, hvilket kaldes end-to-end kryptering. Herfra kan modtager enten modtage mailen dekrypteret, eller også får modtager et link til et sted, hvor mailen kan læses.

RMail benytter sig ligeledes af kryptering af overførslen, hvor at det er selve stien til din modtager som krypteres. Selve overførslen af mailen vil derfor forekomme krypteret, men når mailen når frem til modtager vil den være læselig. 

Uanset hvordan du ønsker at få krypteret dine mails, så kan RMail understøtte dine behov, og du kan derfor vide dig sikker på, at du overholder alle krav i forhold til persondatalovgivningen.