Horizon test – Hvad er det?

Horizon test

En Horizon test er en screeningstest, som leder efter op til 274 genetiske sygdomme. Horizon testen er en test, som leder efter sygdommene hos forældre, for at se om der er genetiske sygdomme, som kan gives videre til et barn. Testen tages ved en blodprøve i armen, og er derfor uden øget risiko for abort, hvis du allerede er gravid, når testen bliver taget. Horizon testen viser ikke, om det kommende barn har en genetisk sygdom, men om forældrene (eller de kommende forældre) er bærer af et sygdomsgen, som ville kunne blive givet videre til kommende generationer. Testen er derfor ikke diagnistitiv, men den kan give en beregning for, hvad chancerne er for, at det kommende barn får sygdommen, og så kan det undersøges ved en moderkage- eller fostervandsprøve, om barnet har den gældende sygdom. 

Hvorfor få en Horizon test? 

En Horizon test hører ind under fænomenet “gentest”, og den største fordel ved gentests er, at de er rige på informationer, og belyser dig med en masse information, som du ellers ikke ville kunne få eller fremskaffe. Som mottoet “information is key” hentyder til, så er information vigtig, og kan hjælpe dig med beslutninger eller forberedelse. Og med en Horizon test, kan du foretage beslutninger med belæg, da du er så oplyst omkring dine gener, som du kan blive. Som sagt er en Horizon test ikke diagnostisk for dit kommende barn, men ved at vide baggrunden for dine gener, kan du træffe beslutninger omkring dit kommende barns undersøgelser, og vide hvad risikoen er, for at barnet også bærer et sygdomsgen. 

Hvor kan jeg få en Horizon test? 

I hjertet af København ligger Ultralydklinikken for Gravide, som er Danmark første private scanningsklinik udelukkende for gravide, og her tilbyder de flere slags gentests, hvor Horizon testen er iblandt dem. Alle ansatte hos Ultralydklinikken har en lang erfaring inden for feltet, og er alle højtuddannede. Du er dermed sikret den bedste behandling og scanninger på et højt fagligt niveau. Efter du får taget en test hos Ultralydklinikken, går der ca. 3 uger, før svaret kommer, og der vil du få en opringning fra personalet, så du kan få svar på eventuelle spørgsmål der forekommer.