Gin hitter blandt danskerne

Gin er populært som aldrig før. Danskerne har i høj grad fået smag for den klare alkoholiske drik baseret på enebær. Gin & Tonics, Gin Hass og de andre populære drinks langes i store mængder over landets bardiske, og supermarkedernes hylder bugner med billige flasker. Vil du rigtigt forkæle dig selv og dine venner, er kan det anbefales at investere i en gin af høj kvalitet. Dem finder du ikke bag kassen i det lokale supermarked. I stedet kan det anbefales, at du går online, hvor du for nogle få hundrede kroner kan få lækre varianter som Hendricks Gin og Gin Mare.

Hvor stammer gin fra?

Som mange andre alkoholiske drikke blev Gin i sin tid anvendt som medicin. Den oprindelige gin blev først produceret i Flandern og var i middelalderen meget udbredt i det nuværende Holland og Belgien, hvor den bl.a. anvendtes mod lunge- og mavesygdomme. Den flamske gin har dog ikke meget med sin nuværende efterkommer at gøre. Først med udbredelsen til Storbritannien begyndte gin at blive destilleret i en form der ligner den, man finder på flaske i dag.

Det var også briterne der opfandt den populære drink Gin & Tonic. I 1800-tallet drak britiske officerer udstationerede i de indiske kolonier stoffet kinin for at bekæmpe malaria. For at forbedre smagen kom man på at tilsætte sukker, lime og gin til den bitre mikstur, og dermed opstod den populære drink. Fra Storbritannien, nærmere bestemt Skotland, stammer også den populære Hendricks Gin. En anden spændende Gin er den spanske Gin Mare med sin karakteristiske eksotiske smag af oliven, koriander og citron.

Mere end bare enebær

Den moderne gin fås i et utal af smagsvarianter, og indeholder minimum 37,5% alkohol. Det er meget forskelligt, hvorvidt folk foretrækker den klassiske gin eller mere blandede smagsvarianter. Drikker du ofte drinks som Gin & Tonic kan det anbefales, at du prøver flere forskellige slags gin for at eksperimentere med smagen. Der er intet som lidt variation, også når det kommer til alkohol. Gin Mare med sine mange smagsvarianter vil utvivlsomt gøre sig godt både i drinks og drukket ren.