Er tjekkisk øl sagen?

Tjekkiet er kendt for mange ting. Det er et land med høje temperaturer om sommeren og det er samtidig også et fantastisk skisportssted om vinteren. Men det er måske de færreste der ved, at Tjekkiet er verdensberømte for deres smagfulde øl. Landet har en lang bryggetradition og man kalder faktisk Tjekkiet for øllets land – men det er nu lige så meget fordi Tjekkiet er det land i verden der har det største forbrug af øl pr. indbygger! Men hvad kan Tjekkisk øl? Hvor kan man købe det? Eventuelt lej fadølsanlæg København? Jeg vil gøre dig klogere på Tjekkisk øl her!

Hvilke slags øl er populære?

Den mest udbredte øl man kan få i Tjekkiet er en lys pilsner. En lys pilsner er selvfølgelig brygget på humle samt vand, malt – i Tjekkiet er det dog kutyme at pilsneren er kældertemperatur når den serveres, og selvfølgelig med et tykt lag skum ovenpå. Den mest kendte pilsner fra Tjekkiet er en pilsner fra mærket Pilsner Urguell som har sin oprindelse fra byen Plzen. Pislner Urguell eksporteres til hele verden og er et af de største ølmærker i Tjekkiet.

En anden stor øl fra Tjekkiet er Prags største ølmærke som hedder “Staropramen”. Den variant som hedder Premium Lager har en blomstret duft og har en meget klar og lys farve som gør den frisk og indbydende at se på. I forhold til smagen er den til den søde side, selvom bitterheden virkelig træder i kraft i eftersmagen. Derudover er den meget fyldig sammenlignet med mange andre pilsnere.

Udover at de store spillere på markedet som Pilsner Urguell og Staropramen laver ikoniske pilsnere som bliver eksporteret verden rundt, så producerer de faktisk også lækre og spændende specialøl. Nogle af øllene er sågar ikke mulige at få fat på uden for Tjekkiet – bl.a. special-øllene fra Budvar som hedder Bud Super Strong og Budvar tmavy lezak. Så hvis du planlægger en tur til Tjekkiet, så er disse øl bestemt en oplevelse værd!

Hvor kan man få tjekkisk øl henne?

Der findes mange forskellige specialøl forretninger som sælger Tjekkisk øl. Skal du dog holde et større arrangement hvor du vil byde dine gæster på noget Tjekkisk øl, så kan du altid leje et fadølsanlæg med Tjekkisk øl.