Bliv ordentligt sejlende med et duelighedsbevis

sejlbåd

I forrige weekend fik jeg endelig taget mig mit duelighedsbevis. Jeg har i mange år gerne ville tage duelighedsbeviset for at blive stærkere inden for navigation, søfartsregler, navigering i havn og havmiljø for at være mere sikker til søs og for min egen og min families skyld. Jeg fik endelig taget mig sammen til at bestille et kursus over en weekend hos Watergames i København på https://www.watergames.dk/.

Det var meget professionelt og godt planlagt. Det spillede til mindste detalje og det var oplagte og professionelle undervisere. På kurset fik en god basisviden på plads og byggede derefter en hel masse ovenpå. I dag føler jeg mig rigtig godt rustet til at tage familien med ud og sejle.

sejlbåd

Prisen for hele herligheden var 2500,- alt inklusiv og jeg føler de er rigtig godt givet ud. Undervisningen var nøje planlagt og der var beståelsesgaranti. Jeg bestod selvfølgelig 1. gang men det var alligevel rart at tænkte på at hvis der gik noget galt, så skulle jeg ikke bekymre mig om at betale dobbelt. Hele weekenden var der ganske god forplejning og der manglede ikke noget. Der var lækker frokost – og kaffe – alt det vi kunne drikke til hvis vi skulle kvikkes kort op. Der var helt perfekt at kurset lå i København da jeg selv bor i København, men jeg kunne læse på websitet at man også kunne have taget det Aarhus, Aalborg og Fredericia.

 

Godt klædt på

Jeg synes det var et rigtig godt kursus og jeg føler mig godt klædt på til at sejle ud i det danske land og måske endnu længere væk. Med duelighedsbeviset er jeg blevet bedre til at læse vinden og læse søkort, og på den både på det optimale ud af vinden og sejlene på båden. Det er hovedsageligt storsejlet jeg har haft svært ved men det føler jeg at jeg har styr på nu.

Storsejlet bruger jeg når vinden kommer fra siden og forfra/siden. Jeg vil skåne jer for de maritime termer lige nu.

 

Jeg har fået meget større indsigt i at læse søkort, og jeg har drømme om at sejle til den Stokholmske skærgaard. Der skulle være vildt flot og en anelse udfordrende at sejle i. Det er nok ikke en tur jeg skal på med det samme men den står helt sikkert på min bucket list. Med duelighedsbeviset i hånden er jeg klar til at sejle ud i min gamle sejlbåd som jeg overtog efter min far dan han mistede interessen for sejlads. Han sejler dog stadig med en gang imellem, men ville hellere følge mig og min udvikling. Han har været en god mentor, og været en stor inspiration og opfordret mig til at tage duelighedsbevis. Vi har gennem tiden sejlet meget i Danmark og Østersøen og det er en livsstil jeg agter at forsætte med langt ud i fremtiden. Jeg er rigtig tilfreds med mit duelighedsbevis og har det rigtig godt i maven med at have det med når jeg tager ud og sejler, med familien og vennerne.