Bilbatterier holder musikken kørende på festivalen

fest fra roskilde festivalen

Det er efterhånden meget normalt, at der bliver slæbt kæmpe musikanlæg med på Roskilde Festival til fest i de enkelte lejre. Festivalen varer en hel uge, og det er meget tvivlsomt, at et anlæg er skruet sammen til at kunne spille musik så længe uden at løbe tør for strøm. De fleste tyer derfor også til bilbatterier for, at kunne vedholde de sjove fester, hvilket er en rigtig god idé.

Med de rette bilbatterier vil dit anlæg kunne spille uafbrudt hele ugen uden problemer. Du kan både tilslutte flere batterier, men også skifte dem løbende og få dem opladt ved en af ladestationerne på festivalspladsen. Du kan finde billige bilbatterier, som kan tilsluttes dit anlæg her: https://www.batteribyen.dk/bil-motorcykel-lastbil-batterier

Batteribyen har altid et fantastisk udvalg af billige bilbatterier i høj kvalitet fra de bedste producenter på markedet, men der er dog nogle enkelte ting, som du bør være opmærksom på inden, at du køber et batteri.

Der er 4 batterityper, som hver især adskiller sig fra hinanden.

  1. Bly/Antimon

Det første er det traditionelle og gammeldags batteri, nemlig et åbent startbatteri. Det er typisk de billigste bilbatterier, da teknologien også er en smule forældet, og derfor kræver de ligeledes meget eftersyn og vedligeholdelse. De har nemlig en høj fordampning, og skal derfor hyppigt tilses og efterfyldes med vand. Levetiden på dette batteri er derfor også i den lave ende.

  1. Bly/Calcium

Et calcium blybatteri er et ”lukket” batter, er bedre til at modstå stød og vibrationer. Levetiden er længere, men til gengæld har denne type batteri også en højere selvafladningsrate.

  1. Gel – Gelleteret elektrolyt

GEL batterier er egentlig et normalt bly/calcium batteri blot med det ene tvist, at der er tilsat Silica Gel, som gør syren tykflydende. Det betyder, at batteriet ikke lækker ætsende syre, og derfor behøver dette batteri heller ikke altid at være 100 % vandret. Dette batteri er dog ikke så ideelt til at medbringe på en festival, da det oplader med en langt mindre ladestrøm, og derfor også langsommere. Har du dog solceller tilknyttet din lejr, så er det fint, da solceller ikke ville oplade med en meget højere ladestrøm.

  1. AGM batterier

AGM batterier kaldes også for et absorberende glasmåtte batteri. Modsat de et GEL batteri, hvor man gelletere syren, anvendes der her i stedet en fin fiber Boron-Silicate glasmåtte. Dette bilbatteri har samme fordel som GEL varianten, og kan endda tåle mere mishandling under brugen af selve batteriet. Levetid er høj og selvafladningen er helt nede på kun 1-3% pr. måned. Et AGM bilbatteri er derfor ideelt til både festivaler, i selve bilen og til andre brugssituationer.

Hvilket mærke skal du vælge?

varta bilbatteri

Der kan være stor forskel på de enkelte producenter og kvaliteten heraf, men som udgangspunkt går du aldrig galt i byen, hvis du vælger blandt:

  • Varta
  • Exide
  • Powerfit
  • Bosch
  • DETA

Min klare anbefaling er dog at købe et bilbatteri fra VARTA, som er førende inden for deres felt. De har både den nyeste AGM teknologi samt de helt klassiske blybatterier. På Batteribyen kan du i øvrigt bruge et smart filter, hvor du kan sortere ud fra bilmærke, årgang, model m.fl., så du får det helt rette batteri til dit behov. I forhold til at tage et bilbatteri med på festival, så vil de fleste kunne dække behovet, men det skader aldrig at erhverve sig den bedste kvalitet.