5 fine bordlamper til skrivebordet

Belysning er et væsentligt parameter, for at kunne skabe et rigtigt godt arbejdsmiljø for dig selv. Især i disse vinterdage, hvor solen er en sjælden gæst, så kan det være fordelagtigt med en god skrivebordslampe til arbejdsstationen. På AndLight finder du et hav af bordlamper, som du kan bruge til alle slags formål. Det er vigtigt med en god belysning fra lampen, hvis du skal kunne holde koncentrationen og humøret oppe i løbet af en lang arbejdsdag. Det går ikke, hvis du skal til at knibe øjnene sammen for at kunne læse et dokument eller dine egne noter.

Det er altid en god idé, at vælge en meget fleksibel og justerbar bordlampe, så du altid kan tilpasse belysningen alt efter behov. Som udgangspunkt bør en skrivebordslampe dog have et nedadrettet lys, da det giver en belysning, der er velegnet til fx skrivebord eller læselampe over sengen.

I dette blogindlæg vil jeg gennemgå nogle af de mest trendy designer bordlamper, som udover at være flotte og stilrene samtidig indeholder alle funktionerne fra en rigtig skrivebordslampe.

Flos Kelvin LED i sort

Kelvin lampen fra Flos er en yderst smuk og chik bordlampe, der er designet af selveste Antonio Citterio. Udover det elegante design, så kan lampen justeres vandret og lodret, og gør den derfor funktionsmæssigt velegnet til dit skrivebord. Det er altid en god idé at vælge LED lys, så du får en klar belysning i dit arbejdsmiljø. Kelvin lampen koster 3.240 kr. på AndLight.

flos kelvin led bordlampe i sort

Bestlite BL1 i messing

Denne finurlige BL1 bordlampe i messing fra Bestlite er et sandt mesterværk fra Robert Dudley Best. BL1 er en tidløs klassiker, som blev designet helt tilbage i 1930’erne, og har siden da aldrig kigget tilbage. Designet på lampen er yderst velovervejet, men samtidig meget minimalistisk og enkelt. Skærmen er justbar, men du kan desværre ikke justerer i hangen. Trods farven vil den kunne passe ind i ethvert kontor – ellers fås den i mange andre farver. Den er lidt mere peberet end Flos lampen, men er bestemt alle pengene værd. Den koster 5.695 kr.

bestlite bl1 bordlampe i messing

Lampe Gras N205 i matsort

Lampe Gras og Bestlite minder altid utroligt meget om hinanden i min optik, og deres bordlamper er ingen undtagelse. Den flotte N205 serie fra Lampe Gras er dog mere funktionel i modsætning til BL1’eren. På trods af en justerbar funktion, formår designeren Bernard-Albin Gras, at fastholde et meget innovativt og æstetisk design. Prisen på denne Bestlite skønhed er 3.445 kr.

lampe gras n205 bordlampe i mat sort

Verner Panton Wire i gul

Knap så funktionel bordlampe, men jeg kunne simpelthen ikke undlade den pga. dets opsigtsvækkende design. Det er en meget unik lampe, som passer til dig, der ønsker at skille sig ud. Verner Panton er et dansk design, som har prydet de danske boliger siden 1926. Verner Panton havde altid et meget provokerende, legene og futuristisk udtryk, hvilket denne bordlampe på sin vis afspejler meget godt. Jeg ved ikke om jeg ville anbefale den som skrivebordslampe, men den er i hvert fald mega fed. Den koster 5.195 kr.

verner panton wire bordlampe i gul

Artemide Tolomeo i sort

Artemides Tolomeo bordlampe er den billigste blandt dem alle, men er måske også den bedste arbejdslampe du kan tilegne dig. Arkitektlampen er yderst fleksibel, og har stadig et bredt lysfang, hvilket gør den perfekt til arbejde i de sene aftentimer. På trods af høj fleksibilitet og funktionalitet er der ikke sparet på skønhedsfronten – skrivebordslampen er nemlig meget klassisk, men samtidig meget sofistikeret i sit udtryk. Den flotte designerlampe kan købes for blot 2.145 kr. på AndLight.dk.

artemide tolomeo bordlampe i sort

Hvilken af overstående bordlampe er din yndlings?