Støddæmpere skal skiftes engang imellem

Hvis du ejer en bil, er det vigtigt at vide, at støddæmperne engang imellem skal skiftes. Det er vigtigt, at være opmærksom på dette, fordi defekte støddæmpere kan have alvorlige konsekvenser for både dig og din bil. En defekt støddæmper kan have en negativ indflydelse på din bils manøvreevne og det kan føre til, at din bil kører ujævnt på vejen, hvilket kan give et unødvendigt slid på din bils dæk. Det er heldigvis nemt at få dem skiftet, det kan du få hjælp til lige her: https://www.quickpot.dk/autoreparation/stoeddaemper/

Derfor skal støddæmperen skiftes

Der er mange årsager til, at støddæmpere skal skiftes engang imellem, og en af dem er, at det går ud over bilens køreevne og stabilitet, hvis støddæmperne er defekte. Støddæmpere varer ikke for evigt, men hvis du får dem skiftet jævnligt, og får skiftet begge støddæmpere samtidig, kan du være ganske tryg.

Derfor skal støddæmperne skiftes, hvis de er defekte:

  • Det går ud over bilens køreevne
  • Bilens stabilitet kan blive påvirket i en kritisk situation
  • Giver uens og unødvendigt dækslid – fordi hjulet ikke kører jævnt på vejen
  • Støddæmperen bliver utæt og der løber en olielignende væske ud af støddæmperen

Få tjekket støddæmperne når bilen er til service

Det er vigtigt at få tjekket støddæmpere på sin bil jævnligt, da defekte støddæmpere kan skabe en dårlig stabilitet i din bil. Hvis der er noget i vejen med din bils støddæmpere, kan det for eksempel komme til udtryk i en kritisk situation. Men ofte mærker man ikke, at bilens støddæmpere er defekte. Mange oplever at køre rundt i lang tid uden at vide, at deres støddæmper er gået i stykker. Derfor er det en god ide, at få bilen tjekket hos en professionel, som kan vurdere, om det er tid til at skifte støddæmper – du mærker det nemlig ikke altid selv.

Tegn på at støddæmperen skal skiftes:

  • Der løber olie eller væske ud af støddæmperen
  • Støddæmperen er rustet
  • Hjulet hopper hen over asfalten (kan ikke nødvendigvis mærkes)
  • Bilen opfører sig ikke som den skal, når du manøvrere