Sådan indretter du en hyggelig og anvendelig stue

stueindretning

Stuen er et af de vigtigste lokaler i et hjem, fordi vi alle tilbringer rigtig meget tid i vores stue. Ud over køkkenet er stuen også et af familiens samlingssteder, hvor vi deler en masse gode oplevelser. Derfor er det en god idé, at bruge lidt tid på at planlægge indretningen af stuen, så den bliver præcis, som du drømmer om, at den skal være. Her er nogle gode tips til indretning af en hyggelig og anvendelig stue.

Køb en sovesofa til stuen

Hvis du engang imellem får besøg af gæster, der gerne vil overnatte, og I ikke har et gæsteværelse, så kan det være en god idé at købe en sovesofa. Hos norliving kan du for eksempel købe en sovesofa med maks komfort, både som sofa og seng. Dette gør det også muligt for dine børn at afholde sleepovers med deres venner. I dag kan man købe sovesofaer, der er lige så flotte og moderne, som almindelige sofaer. Nogle sovesofaer kan endda også købes med opbevaring, så du kan minimere rod i stuen. 

Overvej hvad stuen skal bruges til

Den perfekte stueindretning afhænger af hvilke aktiviteter, der skal finde sted i stuen. Hvis I elsker at se fjernsyn, så er et hyggeligt sofaområde, hvor der er plads til alle, meget vigtigt. Der kan også være små hjørner, der er indrettet perfekt til andre aktiviteter, som for eksempel maling eller læsning. Hvis stuen skal være et sted, hvor I kan sidde og snakke sammen, så er det måske vigtigere med siddepladser, der gør det muligt, at se på hinanden og sidde overfor hinanden.  

Gør stuen personlig

Husk at din stue ikke bør ligne et udstillingslokale. Du skal sørge for at tilføje et personligt præg i stuen. I kan blandt andet stille familiebilleder rundt omkring eller lave en collage med flere forskellige familiebilleder, som I kan hænge op. Derudover kan I hænge flotte plakater eller malerier op, da dette er med til at skabe en hyggelig stemning. Hvis I har været på nogle rejser sammen, så kan I pynte stuen med souvenirs fra jeres rejser, så I alle kan tænke tilbage på rejserne, når I opholder jer i stuen. Sidst men ikke mindst, så hjælper planter også med at skabe et hyggeligt miljø samt et sundt indeklima.