Sådan bliver du mere bæredygtig

Der er ingen tvivl om, at økologisk og bæredygtigt tøj er lækkert – og det bliver endnu mere lækkert, når du ved, at du gør en forskel, når du køber netop disse slags produkter. Der findes en masse bæredygtige og klimavenlige brands derude, så det handler bare om, at finde noget tøj, du godt kan lide – se mulighederne her

Derudover findes der massere af tips og tricks til, hvordan du på ingen tid kan gøre din egen garderobe mere bæredygtig, uden at du behøver at købe noget nyt tøj. 

Brug det du har

Et nyt fænomen er startet netop for at sikre sig, at flere og flere tænker på at gøre deres garderobe mere bæredygtig. 

Fænomenet kaldes for capsule wardrobe. 

Pointen med denne trend er, at du vælger få ting ud fra sin garderobe, som du vil gå i, og resten af det tøj du ejer, det pakker du simpelthen væk. Du lever altså i en ”capsule” i en periode. Nogle vælger tøj ud, som de vil bruge en hel årstid – for eksempel kan du udvælge 10-15 stykker tøj, som du vil bruge gennem hele foråret. 

På denne måde får du virkelig brugt, det du allerede ejer, hvilket er en meget bæredygtig vane at få sig. 

Når sæsonen er ved at være færdig, så kan du begynde at udvælge hvilke tøjstykker, du gerne vil have med i din næste capsule. Når det kommer til undertøj, så tæller det ikke med. Det kan dog være en ide at investere i noget bæredygtigt undertøj. 

Vær opmærksom når du shopper

Capsule wardrobe er ikke noget for alle, og det kan være svært for nogle, at få deres hverdag til at hænge sammen, hvis de kun har et meget begrænset antal tøj liggende. Det bedste du kan gøre er bare, at bruge det du har, og hvis du endelig har tænkt dig at bruge penge på noget, så kan det være en god ide at kigge på hvilke materialer tøjet af lavet af. Derudover er det værd at tænke over, at næsten alt kan blive produceret bæredygtigt, så det handler bare om at lede efter det.