Ny støvsuger – teknologien klarer ærterne

Når man flytter til en større lejlighed er der ganske vidst mere plads der kan fyldes ud med møbler og også mere areal der skal gøres rent. Tidligere har jeg klaret mig med en almindlig type støvsuger med ledning, pose, håndtag, fod og alt hvad der kan forbindes med en almindelig støvsuger. Efter jeg er flyttet til den nye og større lejlighed har jeg købt mig en robotstøvsuger. Det skyldes dels de mange flere kvadratmeter og at jeg er begyndt at arbejde mere og derfor ikke har i sinde at bruge mine ledige timer derhjemme på rengøring, når en robot kan klare det når jeg er på arbejde. Jeg har købt min hos hvidevarebanditten og de kan se deres store udvalg af støvsugere her.

 

Bekvemmelighedens æra

Jeg kunne selvfølgelig godt løbe lejligheden over men en traditionel manuel støvsuger men når du teknologien og muligheden byder sig hopper jeg med på bølgen og lader elektronikken tage over på rengøringsfronten hjemme hos mig. Jeg kan indstille robotten til at gøre rent efter forskellige intervaller. Det er klart at hvis der er aktiviteter og mange mennesker i lejligheden og ofte middage, eller andre sammenkomster bliver der mere beskidt og der kræves mere af robotten. Det er rart altid at komme hjem til en støvsuget lejlighed og ikke skal tænke på rengøring, og i stedet kan fokusere på andre og mere spædende og interessante ting. Det er yderst tilfredsstillende at komme hjem og vide støvsugeren har været i gang og sætte sig til rette i den gode læne stol med en god bog, uden at finde snavs, skidt eller støv på sin vej.

Selvom robotstøvsugeren er markant mere bekostelig i anskaffelse er den afgjort det hele værd. Og den er oveni købet intelligent. Hvis den skulle løbe tør for strøm, vender den tilbage til det sted den forlod for at blive opladet, så snart den er køreklar igen. Vores sofaer og stole, kan støvsugeren nemt komme ind under da den kun er 8,9 cm høj og der er derfor aldrig støv og snavs under sofaen, og steder hvor man ellers ikke ville komme så ofte. Støvsugeren kan køre op til 100 minutter på en opladning og passer derfor fint til min lejlighed, og kan sagtens nå rundt inden batteriet er afladt.

Det er alt i alt et privilegium at eje en robotstøvsuger. Jeg har i hvert fald ikke fortrudt købet af den. Det er rart at komme hjem fra længerevarende ferier til en lejlighed der står nydeligt og der ikke er blevet støvet på gulvet. Det er rart at kunne gå rundt på bare fødder uden der er små sandkorn eller andet snavs. Det er en selvfølgelig en luksus og klart et bekvemmelighedskøb og jeg har tilladt mig det for at få tid til andet og mere spændende ting, i en travl hverdag der hurtigt kan gå med alskens praktiske opgaver og uden tid til fordybelse og afslapning – tak til hvidevarebanditten.