Løbecykel: Sådan finder du den rigtige

Er du på udkig efter en løbecykel til dit barn? Så har du nok allerede opdaget de mange fordele ved dette produkt. Men hvordan finder man så det bedste match? Dette vil du få hjælp til i denne artikel.

Her vil der nemlig blive kigget på, hvordan man vælger en god løbecykel til det specifikke barn, og hvordan sammenhænget er mellem pris og kvalitet.
Hvis du blot vil i gang med at kigge på det store udvalg, så find en løbecykel her.

Loukrudt har de et stort udvalg a trybikes.

 

Vælg den rigtige løbecykel første gang

Idéen bag langt de fleste løbecykler er den samme. Du får i princippet en cykel uden pedaler. Dette tillader at barnet bruger sine fødder til at skubbe sig frem, og dette er både sundt og udviklende for barnet.

Designet varierer ikke meget blandt de forskellige mærker og modeller, og derfor bør du blot vælge den, som du og dit barn synes bedst om.
Når man taler om at vælge den rigtig løbecykel, så hænger dette i høj grad sammen med størrelsen på cyklen og størrelsen på barnet.

Det kommer i høj grad an på barnets benlængde, og der findes faktisk en meget let metode, hvorpå du kan vælge den rigtige størrelse.
Saddelhøjden burde nemlig være omtrent det samme som barnets skridtlængde (målt fra gulv til skridt). På denne måde sikrer du dig nemlig, at løbecykelen hverken er for stor eller for lille.

Lad os sige, at dit barn på 3 år har en skridtlængde på 30 centimeter. Så bør du vælge en cykel, hvor den lavest mulige saddelhøjder er omkring 28-30 centimeter. Herefter kan man nemlig meget ofte hæve sædet med op til cirka 10 centimeter, i takt med at barnet vokser.

 

Sammenhænget mellem pris og kvalitet

Ligesom med alle andre produkter er der her også et sammenhæng mellem pris og kvalitet, og man skal ikke være et geni for at regne ud, at en højere pris ofte også betyder en bedre kvalitet.

Når man snakker om produkter som dette, så kan det faktisk godt betale sig at vælge en lidt dyrere model. Dette er blandt andet på grund af muligheden for at indstille sædehøjden, hvilket giver mulighed for anvendelse i mange år. Den dyrere model er dog også et godt valg, fordi højere kvalitet ofte er lig med højere sikkerhed.
Så hvis du gerne vil være sikker på, at dit barn ikke kommer til skade på sin nye løbecykel, så kan du med fordel undgå de allerbilligste modeller.