Køb det rette fiskehjul

Hvis du elsker at fiske eller overvejer at prøve det, er det vigtigt, at du har det rette fiskehjul til din fiskestang. Hjulet har stor betydning for følelsen af at stå med fiskestangen. Der er derfor flere faktorer, du skal overveje, når du skal finde det perfekte fiskehjul til dig. 

Du kan let købe billige fiskehjul online. Du skal derfor ikke bekymre dig om at bruge en hel bondegård, hvis du er ny inden for fiskeri. Det kan være du lige vil prøve sporten an, før du smider en masse penge i det. Du kan også sagtens finde fiskehjul af høj kvalitet til en god pris. 

Hvor stort skal mit fiskehjul være?

Størrelsen af dit fiskehjul kommer meget an på, hvad du skal bruge det til. Der kan for eksempel være forskel alt efter om, du vil dyrke havfiskeri, geddefiskeri eller noget andet. Størrelsen af fiskehjul angives med tusindtal, som for eksempel 1000 eller 2500. Det er det tal, du skal se efter, hvis du vil vide noget om størrelsen og derved kraften på fiskehjulet. 

Det er ikke kun typen af fiskeri, du dyrker, som har betydning for størrelsen af dit fiskehjul. Selve stangen har også en afgørende rolle for størrelsen af dit hjul.  Det kan for eksempel være, at du har en stang på enten 7 eller 12 fod. Du skal også overveje om, det er en almindelig fiskestang, en specialstang, du skal rejse med eller måske en stang med teleskopeffekt. Hvis du har flere forskellige fiskestænger, er det muligt at finde et fiskehjul, som du kan bruge til dem alle, så længe matchet er i orden.

Husk olie til dit fiskehjul 

Det er vigtigt, at du husker at passe på dit fiskehjul. Her er det en god idé, hvis du jævnligt smører det ind i olie. På den måde er du sikker på, at det altid fungerer og kører gnidningsfrit og hurtigt. 

Når du skal vælge en olie, kan det afhænge af både pris og hjultype. En fælles egenskab for alle olier er dog, at de ikke må indeholde syre.