Fordomme mod plastikkirurgi

Der er et hav af fordomme forbundet med plastikkirurgi. Derudover er der også nogle, der mener, at det er etisk uansvarligt, fordi man, ifølge kritikken, behandler raske patienter. Det betyder at patienter, der vælger at få lavet en behandling ofte oplever at blive konfronteret med en masse fordomme. Når man står i situationen kan det være utrolig svært at vurdere, hvordan man svarer igen. Her er nogle af de mest almindelige fordomme og råd om, hvordan du kan svare igen. 

Det ved vi om fordommene mod plastikkirurgi

Gennem menneskets historie har det altid være en del af kulturen, at man forsøger at gøre sig selv smukkere og at fremhæve sin skønhed på forskellige måder. Der er dog en fin grænse mellem de metoder, der er accepteret og dem, der ikke er. Plastikkirurgiske behandlinger anses af mange for at gå over grænsen. 

De fleste fordomme mod plastikkirurgi henvender sig dog til brystforstørrelse. Andre behandlinger bliver ikke mødt med lige så megen kritik, herunder løft af øjenlåg, rettelse af stritører eller næseoperationer. Mange kritiserer brystforstørrelse for at være unaturligt, falskt eller kun noget, som man gør for mænds skyld. Kritikerne mener også, at man måske kun gør det, fordi man er utilfreds med sig selv.

Noget af kritikken opstår dog også af at, der ikke er et match mellem det forventede resultat og det endelige resultat. Selvom behandlingerne er blevet meget bedre gennem årene, så er der stadig grænser for, hvad der kan gøres. Mange af behandlingerne varer for eksempel ikke evigt. Derudover vil der være art fra de steder, hvor lægerne har skåret i huden. De vil selvfølgelig gøre deres bedste for, at minimere dem. 

I dag er kvaliteten af behandlingerne dog blevet meget bedre og derfor oplever færre patienter at blive konfronteret af fordomme. I dag ville nogle læger og psykologer endda anbefale det til sine patienter, blandt andet fordi det kan øge en patients selvværd og livskvalitet. 

Derudover, så er det vigtigt, at understreget, at dem, der udfører en plastikkirurgisk behandling er læger. De er derfor højt kvalificeret og skal følge en lang række regler for at kunne have deres klinik. En af disse er https://www.agata-privathospital.dk/, der udfører en lang række plastikkirurgiske behandlinger. Ligesom enhver anden læge, så kan de aldrig love at tilbyde en bestemt behandling. Patienter kan altså ikke forlange en behandling, selvom de selv skal betale for det. Alle patienter skal til en forundersøgelse, hvor lægerne vil vurdere om en behandling kan udføres om om det er den bedste løsning for patienten. 

Svar på fordommene

En plastikkirurgisk behandling er en meget personlig beslutning, der måske har været længe undervejs. Nogle patienter har måske prøvet eller undersøgt en masse andre metoder, inden at valget faldt på plastikkirurgi. Når en beslutning er så betydningsfuld, så er det endnu svære at skulle forsvare den. Der er dog nogle tips, som du kan bruge for at kunne svare på fordommene, når du bliver mødt med dem. 

Hold fast i at, det er din krop og du har ret til at gøre med den præcis som du vil. Du kan også pænt bede folk om at blande sig udenom, da det ofte ikke vedrører dem. Husk også på, at det jo er positivt, at du har gjort noget, der måske har gjort dig gladere og øget dit selvværd.