Er du til vind i håret og sejlads med fart på?

Hvis du er en af dem, der elsker at få et adrenalinkick, generelt er glad for at være aktiv ude i naturen og samtidig er en glad vandhund, så bør du måske overveje at få dig et speedbådskørekort. Uanset om du har egen båd eller ej, kan det være en god idé at få et speedbådskørekort, som du altid kan bruge både i Danmark og i udlandet, når du vil leje en speedbåd. På en dansk speedbådsskole kan du lære at sejle med speedbåd i København, hvor du bliver godt klædt på til at lære alt det teoretiske og prøve det af i praksis i Københavns Havn.

Lovgivningen på området

Her får du et samlet overblik over de lovningsmæssige krav, der kan være rare at have styr på forud for din opstart:

  • Du skal være fyldt 16 år for at kunne tage et speedbådskørekort
  • Du behøver ikke at erfaring med at sejle hverken med speedbåd eller andre både
  • Det er et lovkrav, at du skal have et speedbådskørekort for at køre en speedbåd, når denne måler mellem 4 og 15 meter, og når den måler under 4 meter og har en motorkraft på over 25 hk. Men uanset hvad anbefales det på det kraftigste, at du får et speedbådskørekort, så du altid er godt rustet til at orientere dig og begive dig ud på forskelligt farvand. Du har et stort ansvar både for dig selv, dine medpassagerer og andre sejlende.

Tag dit speedbådskørekort i København

Når du tager dit speedbådskørekort i København, har du mulighed for at tage det tæt på storbyen, da du vil modtage praktisk undervisning i havnen. På den måde kan du hurtigt og nemt få tilegnet dig et kørekort, uden at det skal være et større projekt, der kræver lang transporttid og besvær. Du får ligeledes en unik mulighed for at øve dig og forbedre dine evner i en trafikeret kanal, hvor du vil blive klædt godt på til de udfordringer, du naturligt vil møde i fremtiden, når du selvstændigt sejler speedbåd.