Arbejdet med epoxy

Tidligere har epoxy været et materiale forbeholdt til brug i private og offentlige virksomheder, men har de senere år vundet indpas i private hjem. Og det er ikke uden grund da epoxy maling har en række stærke egenskaber, som er oplagte at udnytte i hjemmet. Epoxy er slidstærke og derfor oplagt til kraftigt befærdede områder i hjemmet som køkkenet og stuen. Køkkenet er et af de mest befærdede områder i en typisk dansk bolig, sammen med entréen. Derfor er epoxy oplagt at anvende til gulvet i stuen og køkkenet. Hvis du i forvejen har trægulv eller betongulv kan du med fordel male gulvet med epoxy

epoxy gulv

Sådan anvender du epoxy

Epoxy består af en base og en hærder og når de to blandes sker en kemisk reaktion hvor hærderen går ind og påvirker basen og får massen til at hærde og tørre op. Det anbefales at blande hærderen i basen og gøre det grundigt og bruge et piskeris på en boremaskine for at sikre at hærderen er blandet godt ind i basen.

Alt efter hvilken epoxy du vælger vil det stå på spanden i hvilket forhold du skal blande base og hærder.

Epoxy brugt i industrien

Det har typisk været i værksteder og produktionshaller at epoxymaling har været brugt, da det er steder der kræver høj slidstyrke og er let at rengøre. Langs samlebånd sættes store krav til gulvets styrke hvilket epoxy kan efterkomme. Også i lagerhaller hvor der ofte kører lastbiler, gaffeltrucks og minilæssere er maskinerne hårde ved gulvet, hvilket epoxy kan modstå og denne trend har bredt sig til private hjem.

Brug epoxy i vådrum

Du kan også med fordel bruge epoxy i vådrum. Her er det at rengøringsvenligheden kommer til sin ret, da plasticmalingen gøre det svært for skimmel at vokse og nemt at tørre væk. For at gøre overfladen mere skridsikker kan der blandes kvarks i malingen. Det medfører en mere ru overflade og minimerer risikoen for at man falder og slår sig på epoxymalingen. Udover på gulvet kan du også sagtens bruge epoxy på væggene i et vådrum. Epoxymaling påføres blot en pudset væg på indersiden af dampspærren.