Aktive højttalere – hvorfor nu det?

Et billede af en sort aktiv højttaler

Indrøm det bare. Du har en drøm; lige som så mange andre. Det kan være, du drømmer om at få en patriciervilla på Strandvejen, en fed caféracer, en rejse jorden rundt eller engagere dig et i et velgørenhedsprojekt. Min lidt mindre ekstravagante tilgang til drømme – som hifi-entusiast – er, at få mig de vildeste, aktive højttalere. I dette blogindlæg vil jeg forklare, hvorfor det netop er de aktive højttalere, jeg har kastet min kærlighed efter.

 

Aktive højttalere er mine foretrukne lydkilder

Jeg har aldrig været nogen handyman. Jeg foretrækker altid de simple løsninger fremfor de mere teknisk svære udfald – og det gælder i alle livets facetter. Derfor har jeg eksempelvis stadig ikke nogen anelse om, hvordan man lapper en cykel eller skifter en sikring. I forlængelse af disse manglende egenskaber er jeg selvfølgelig heller ikke i stand til at montere et anlæg samt tilslutte et eventuelt anlæg til nogle passive højttalere. Derfor har de aktive højttalere – i min optik – altid været at foretrække.

Gode grunde til at vælge aktive højttalere

Der er mange gode grunde til at vælge aktive højttalere, så jeg tror lige, jeg vil dele dem med dig – kære læser.

Fylder mindre i landskabet:

Jeg bor selv i en 1 værelses lejlighed, hvor pladsen er knap. Derfor har jeg simpelthen ikke plads til hverken et anlæg eller nogle store gulvhøjttalere.

Lette at sætte til:

Da aktive højttalere har en indbygget forstærker, skal du ikke foretage dig andet, end at tilslutte din mobil til højttalerne. Hvis de aktive højttalere endda er trådløse, så er du ovenikøbet ikke afhængig af, at du skal være i umiddelbar nærheden af de aktive højttalere.

De aktive højttalere giver mange muligheder:

Hvis ens aktive højttalere er trådløse, så har man mulighed for at placere de trådløse, aktive højttalere i forskellige rum på hjemmefronten, så man eksempelvis kan afspille ens yndlingsmusik samtidigt i alle rum.

Man undgår flaskehalsproblemer:

Med aktive højttalere undgår man såkaldte flaskehalsproblemer. Det betyder, at man ikke får det problem, hvor en forstærker pludseligt ikke kan spille passive højttalere op og omvendt.

Billigere løsning:

Et sæt aktive højttalere er alt andet lige meget billigere end en løsning med anlæg samt et sæt passive højttaler.

Her køber jeg alt mit hifi-udstyr

Der findes et væld af forskellige steder, hvor man kan købe gode, aktive højttalere til fordelagtige priser. Men hvis jeg skal nævne ét sted – eller rettere en webshop – hvor man kan købe sine kommende aktive højttalere, så er det afgjort hos HiFifreaks. HiFifreaks udmærker sig ved at have en bred produktportefølje af hifi-udstyr; herunder også inden for aktive højttalere. Da HiFifreaks er en webshop, har de sprunget forhandlerleddet over, og derfor er alle deres produkter billigere, end hvis man skulle købe dem i en fysisk butik. HiFifreaks flagskib inden for aktive højttalere er deres Wharfedale Diamond A2. Hvis man har pladsen, og nogle overbærende naboer, så vil denne aktive højttaler helt sikkert være at foretrække. Jeg håber du blev klogere på, hvorfor aktive højttalere er en rigtig god løsning.