Kranio sakral terapi i Silkeborg: det skal du vide om behandlingsformen

Mange har måske hørt om det før, men uden helt at vide, hvad det er. Måske lyder det fremmed for dig, men det er slet ikke så mystisk endda. Kranio sakral terapi er en terapiform, der fokuserer på centralnervesystemet, og som kan være med til at afhjælpe en lang række fysiske såvel som psykiske lidelser. Læs med her og bliv klogere på, hvad behandlingsformen helt præcist går ud på, inden du opsøger kranio sakral terapi silkeborg.

Kranio-hvad for noget?

Behandlingsformens område er kranium, rygsøjle, haleben og korsben, fordi det er i disse områder, centralnervesystemet hører til. Kranio sakral er altså en betegnelse for disse dele af kroppen. Centralnervesystemet er helt centralt for kroppens velvære, da det er forbindelsesleddet mellem krop og hjerne. Det er altså også her, det er optimalt at sætte ind, hvis man oplever især stressrelaterede lidelser, som kan påvirke mange af kroppens funktioner negativt.

Kranio sakral terapi er en blid form for terapi. Den foregår ved en meget blid form for massage – blide tryk – i kranio sakral-områderne og kan opleves som særdeles afslappende og afspændende. Under behandlingen ligger man på en briks, og det varer typisk omkring en times tid. 

Og hvad hjælper det så på?

Som nævnt kan kranio sakral terapi have en gavnlig effekt på en lang række lidelser både fysisk og psykisk. Det kan bl.a. være:

  • Smerter i ryg eller hoved
  • Problemer med at sove
  • Stress
  • Depression
  • Bekymring
  • Problemer med koncentration og indlæring
  • Højt blodtryk

Centralt for alle problematikkerne er dog, at de kan skyldes en anspændthed i kroppen eller i hjernen, som kranio sakral terapi kan hjælpe med at løsne op for. 

Kranio sakral terapi er også anvendt hos helt små børn, som på den ene eller den anden måde oplever spændinger eller uro som følge af fødslen. Dette kan have en række negative følgevirkninger, som behandlingen vil kunne have gavnlige virkninger på uden bivirkninger.   

Der er gode muligheder for at få kranio-sakral terapi behandling i Silkeborg, hvis du er interesseret i behandlingen eller i at vide mere.