Hvad er det mest uundværlige køkkenredskab?

Mandolinjern

Det er nok lidt af et diskussionsområde, hvad der er det bedste køkkenredskab. Blandt kokke vil der være stor uenighed, for der er mange køkkenredskaber, som gør madlavningen langt lettere. 

Selvfølgelig kunne man godt sige noget helt basalt, som de færreste nok kunne undvære, men vi tænker mere på, hvilket køkkenredskab som får dit køkken til at komme op i et helt andet niveau.

Her vil vi mene, at du ikke kan undvære et mandolinjern, fordi det får dit køkken op i en helt anden klasse. Find dit mandolinjern her: https://www.yeschef.dk/collections/mandolinjern

Forskellige slags mandolinjern

Du kan købe forskellige slags, men det. som kendetegner dem alle sammen, er, at de gør det let for dig at rive et stykke af noget hårdt. Det kan være lange strimler af hårde grøntsager, eller det kan være noget parmesanost eller andre hårde oste.

På den måde kan du lave mad på samme måde, som de fine restauranter, som du elsker at tage på. Den helt store hemmelighed, når det kommer til fine restauranter, er, at de har de rigtige køkkenredskaber. Dem kan du også få fingre i.

Lav retter som i Japan

Hvis du elsker ingefær, og du har undret dig over, hvordan de kan få sådan nogle flotte lange skiver, så er det, fordi de har et japansk mandolinjern. Hvis du nogensinde har købt hele ingefær, så ved du nok godt, at ingefær et utroligt hårdt og svært at have med at gøre. 

Men når du får sushi, får du altid små fine stykker. Det kan du også få, hvis du benytter et japansk mandolinjern. Det er klart, at du skal fermentere det, før du har det samme ingefær, som det du får på sushirestauranter. Men det er langt lettere at lave, når du har det rette køkkenredskab.

Det er også grunden til, at vi vil mene, at du ikke kommer udenom et mandolinjern. Især ikke hvis du elsker asiatisk mad. For de benytter det hele tiden, for ellers ville det tage utrolig lang tid at stå at snitte alle de grøntsager. Du kan klare det på ingen tid, når du har det rigtige køkkenredskab.