Skal jeg vælge et akustisk trommesæt eller et elektrisk trommesæt?

Når vi tænker på trommer, så tænker de fleste af os på et helt almindeligt trommesæt med stativer og stortrommer og bækkener og alt hvad der hører med – det som også kaldes for et akustisk trommesæt. Men du kan faktisk også vælge at få dig et elektrisk trommesæt, eller el trommer som de også bliver kaldt, som egentlig kan nogenlunde det samme. Især de senere år er der virkelig sket en udvikling i udvalget af netop el trommer og derfor kan det være spændende at få kigget lidt på hvilke versioner af el trommer der er. Men omvendt, så ved man også bare hvad man får når man vælger at købe et akustisk trommesæt.

Så det kan være svært at vide om du skal vælge at anskaffe det man ville kalde et almindeligt trommesæt eller om du måske burde anskaffe dig et elektrisk trommesæt. Der er nemlig både fordele og ulemper ved begge modeller og det er også en smagssag hvad man mest hælder til. Her har vi prøvet at samle alle fordelene og ulemperne ved at vælge de forskellige slags trommesæt, og forhåbentlig vil det lykkes dig at finde det trommesæt som vil passe bedst til din situation. 

Fordelene ved et akustisk trommesæt

Det er selvfølgelig en smagssag hvad man synes der har den bedste lyd, men mange har den holdning at den lyd som et akustiske trommesæt giver er den bedste lyd. Med det elektroniske trommesæt kommer der nemlig ikke rigtig lyd ud på samme måde – lyden er derimod indspillet i forvejen og bliver afspillet når der bliver slået på den elektriske tromme-pad. Når det er en indspillet lyd giver det selvfølgelig ikke den helt samme oplevelse, og derfor er der mange som synes at et akustisk trommesæt har en mere autentisk lyd sammenlignet med el trommer. Dog afhænger kvaliteten af lyden på dit elektroniske trommesæt også meget af hvilken forstærker du har tilknyttet til dine el trommer, så hvis du vælger at anskaffe dig et el trommesæt, så kan det varmt anbefales at du også investerer i en ordentlig forstærker. 

Fordelen ved el trommer

Den helt store fordel ved el trommer sammenlignet med akustiske trommer er, at det fylder langt mindre at have stående. Et el trommesæt består nemlig af mindre dele end et akustiske trommesæt, så hvis man ikke har så meget plads så er et sæt el trommer helt optimalt at anskaffe sig. Samtidig er det også nemt at rykke rundt på og transportere hvilket også er en af de helt store fordele! Den allerstørste fordel ved el trommesæt må dog være, at du faktisk kan øve dine tromme skills helt uden at forstyrre hverken underboen, naboen eller din egen husstand. Ved at tilkoble et sæt høretelefoner til dit trommesæt, vil du være i stand til at spille på trommer så kun DU kan høre lyden. El trommer er med andre ord oplagt til folk som skal sidde og øve hjemmefra – både på grund af lyden, men også fordi at det er meget nemt at pakke ned.